latinica  ћирилица
09/05/2019 |  16:24 ⇒ 16:34 | Autor: Agencije

Migranti kod hrvatske granice oteli Slovenca

Policija Slovenije je potvrdila da joj je policija Italije predala trojicu migranata koji su osumnjičeni za ilegalni prelazak granice i za otmicu Miroslava Moravca (79)mještanina sela Mali Nerajec u opštini Črnomelj, sa čijim su automobilom juče pobjegli u Italiju.
Slovenca Miroslava Moravca oteli migranti (foto:Marko Feist) -
Slovenca Miroslava Moravca oteli migranti (foto:Marko Feist)

Riječ je o Marokancu (25) i dvojici 18-godišnjih Alžiraca, koje je italijanska policija predali kolegama u Sloveniji i trenutno su u pritvoru u Kopru, naveo je Tomaž Peršolja, šef odjeljenja za organizirani kriminal.

Policija traga za četvrtim osumnjičenim koji je izašao iz automobila nedaleko granice s Italijom, gdje su oslobodili i otetog Moravca.

Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni juče prišli Miroslavu Moravcu u njegovom vinogradu i zamolili da im da vode, a nakon toga mu prijeteći nožem oduzeli ključeve od automobila, te ga svezali i ugurali u gepek.

Nakon višečasovne vožnje skoro do italijanske granice, odvezali su i pustili otetog Slovenca.

Italijanska policija je osumnjičene migrante uhapsila u Bazovici kod Trsta, a za četvrtim se traga.

Nadležni su naveli da je utvrđeno da je policija svu trojicu otmičara već imala u postupku krajem aprila, kada su ih nakon ilagalnog ulaska u Sloveniju, vratili hrvatskoj policiji.