latinica  ћирилица
09/05/2019 |  18:25 | Autor: SRNA

"Presuda Elfeti Veseli - dokaz da nema pravde za srpske žrtve"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji /Kosmetske žrtve/ saopštilo je da je užasnuto presudom Suda BiH, koji je zločincu Elfeti Veseli za svirepo ubistvo srpskog dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića izrekao presudu od deset godina zatvora, a njenog komandata Sakiba Halilovića oslobodio optužbi.
Elfeta Veseli - Foto: SRNA
Elfeta VeseliFoto: SRNA

- Pitamo se da li je život dece toliko vredan ili je to slučaj samo kada su u pitanju životi srpske dece - navodi ovo udruženje u saopštenju.

Udruženje podsjeća da je "monstrum Elfeta malom Slobodanu, dok je vozio bicikl, prišla s leđa, rasporila mu stomak u obliku krsta, nožem mu odsjekla uvo i upucala ga u čelo".

- Zar, za ovakav svirep zločin, monstrumu Elfeti nagrada od deset godina, a njenom komandantu posmatraču oslobađajuća presuda -pita ovo udruženje.

Uz ocjenu da se ne radi o presedanu, ovo udruženje ocjenjuje da je dokazano da pravde nema kada su u pitanju srpske žrtve.

- Kazne su nagrade, a sve s ciljem da se Srbi prikažu kao jedini krivci i da su ti koji treba da budu i jesu osuđeni - kažnjeni - navodi se u saopštenju.

Udruženje "Kosmetske žrtve" ocjenjuje da je ovo samo dokaz da ni Haški tribunal, ni hrvatski, ni bošnjački, ni albanski sudovi ne daju da srpske žrtve dočekaju pravdu, jer bi time dokazali ko su stvarni monstrumi i zločinci.

- Monstrumima i zločincima Elfeti i Sakibu `nije trebala veća kazna`, njihova doživotna kazna je lice malog Slobodana, njegove nevine oči, njegova rasporena utroba, njegovi jauci i na kraju njegov smiraj - navodi ovo udruženje.

Sud BiH izrekao je juče prvostepenu presudu kojom je Elfeta Veseli osuđena na 10 godina zatvora za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Sakib Halilović oslobođen je optužbi da je posmatrao ubistvo dječaka i propustio da, kao komandant Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, kazni Veselijevu koja je bila pripadnik ovog voda.