latinica  ћирилица
10/05/2019 |  08:48 ⇒ 11:53 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o dopuni Zakona o platama zaposlenih u pravosuđu

Vlada Republike Srpske trebalo bi na današnjoj sjednici da razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, po hitnom postupku.
Vlada Republike Srpske (Foto: Fejsbuk) -
Vlada Republike Srpske (Foto: Fejsbuk)

Predviđeno je i da bude razmotren Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komori inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

Na dnevnom redu je i Nacrt strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj /2019-2023. godina/, kao i informacija o projektu "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove ЈZU bolnice Doboj-po principu `ključ u ruke`, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatrana i informacija o ispunjenosti uslova za teritorijalnu promjenu pripajanjem dijela opštine Pale opštini Trnovo.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka, za period 1. januar-30. jun u iznosu od 182.277 KM kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite na Plan utroška sredstava, za period 1. april-30. jun u iznosu od 3.000.000 KM.

Predviđeno je da Vlada razmatra i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o rasporedu sredstava za finansiranje rada predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2019. godinu.

Snimateljima i fotografima biće omogućeno snimanje kadrova na početku sjednice. Nakon sjednice predviđeno je saopštenje.