latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:02 ⇒ 15:06 | Autor: SRNA

Šeranić: Neophodno konstantno podmlađivanje članstva Crvenog krsta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je značaj rada Crvenog krsta Republike Srpske, te naglasio da je neophodno da se ova organizacija podmlađuje i okuplja što veći broj volontera.
Banjaluka: Crveni krst - Šeranić - Foto: SRNA
Banjaluka: Crveni krst - ŠeranićFoto: SRNA

Šeranić je predstavnicima Crvenog krsta Srpske, sa kojima se sastao danas u Banjaluci povodom obilježavanja Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta, izrazio zahvalnost na humanoj misiji koju obavljaju, a naročito podršci koju pružaju zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Važno je da se Crveni krst podmlađuje i da okuplja značajan broj volontera, te da stižu nove ideje za pomoć društvu koje Ministarstvo podržava. Trenutno zajednički radimo na izradi novog Zakona o Crvenom krstu koji će, nadamo se, odgovoriti na izazove današnjeg vremena i učiniti njihov rad još kvalitetnijim - poručio je Šeranić.

Šeranić i predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske Brano Dursun i generalni sekretar ove organizacije Đoko Mihajlović razgovarali su o aktivnostima u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, povodom čega su planirane posjete porodilištima, ustanovama socijalne zaštite, zatim takmičenjima u pružanju prve pomoći, akcijama dobrovoljnog davanja krvi i drugim aktivnostima.

Dursun je zahvalio Šeraniću na prepoznavanju važnosti organizacije Crvenog krsta i globalne ideje koja okuplja volontere širom svijeta, a istovremeno djeluje u lokalnim sredinama nastojeći da dođe do svakog pojedinca kojem je pomoć potrebna.

U saopštenju se dodaje i da će se u toku Nedjelje Crvenog krsta posebna pažnja posvetiti aktivnostima koje će se provoditi sa ciljem omasovljenja povećanja broja članova i volontera Crvenog krsta, te da će mladi postaviti štandove na gradskim ulicama i trgovima, tržnim centrima gdje će prodavati građanske markice, demonstrirati pokazne vježbe iz prve pomoći upoznavati prolaznike o istorijatu i univerzalnošću pristupa ove organizacije.