latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:38 ⇒ 15:54 | Autor: SRNA

Protokol o saradnji Pokreta uspješna Srpska i Prva SDS

Na osnovu ranije obavljenih međustranačkih pregovora između političkih subjekata gradskih odbora Pokreta uspješna Srpska – dr Zlatko Maksimović, i Prve Srpske demokratske stranke, te sličnosti ideja i usklađenosti političkih programa, postignut je dogovor o zajedničkom djelovanju, međustranačkoj saradnji, te zajedničkom nastupanju na izborima i političkoj sceni, a sve u cilju poboljšanja života građana Semberije i Republike Srpske.
Protokol o saradnji - Foto: RTRS
Protokol o saradnjiFoto: RTRS

Gradski odbori ovih stranaka potpisale su protokol o saradnji koji podrazumijeva zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine, forimiranje zajedničke koalicione liste, te podrška zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Bijeljine 2020. godine.

Predsjednici gradskih odbora ove dvije stranke dr Zlatko Maksimović i Slobodan Maksimović, istakli su da su u toku pregovori i sa drugim strankama koje ne čine vlast u Bijeljini, te da očekuju da im se u narednom periodu priključe i istaknuti pojedinci, udruženja građana i svi politički subjekti koj žele prosperitet i napredak gradu Bijeljini.