latinica  ћирилица
10/05/2019 |  19:44 ⇒ 22:44 | Autor: RTS

Federer propustio dvije meč lopte, Tim zakazao duel sa Đokovićem!

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u polufinale mastersa u Madridu i obezbjedio duel sa Novakom Đokovićem. Tim je u četvrtfinalu eliminisao Rodžera Federera poslije preokreta, rezultatom 3:6, 7:6 (13-11), 6:4.
Dominik Tim - Foto: B92
Dominik TimFoto: B92

Trenutno peti igrač na ATP listi je slavio nakon više od dva sata u okršaju u kojem je Federer propustio dvije meč lopte.

Švajcarac je bio nadomak novog susreta sa Đokovićem, u taj brejku drugog dijela mu je falio jedan udarac za trijumf, ali nije uspio i Tim je preokrenuo.

Prvi set u svoju korist rješio je Rodžer, koji igra prvi turnir na šljaci nakon tri godine, tako što je na samom početku napravio je brejk i zadržao prednost do kraja.

U drugom je na već opisan način propustio šansu za pobjedu, da bi u trećem vratio brejk zaostatka, ali ga ponovo pretrpio i stao u četvrtfinalu.

Tim je tako zakazao osmi duel sa najboljim igračem svijeta, srpski teniser trenutno vodi 5-2 u pobjedama, ali je posljednje dve ostvario momak iz Viner Nojštata – u Monte Karlu 2018. i na Rolan Garosu godinu dana ranije.

Podsjetimo, Đoković je među najbolja četiri stigao bez borbe, pošto mu je Marin Čilić predao meč zbog trovanja hranom.

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Stefanos Cicipas – Aleksander Zverev, odnosno Stan Vavrinka – Rafael Nadal.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra, a titulu brani spomenuti Zverev.