latinica  ћирилица
10/05/2019 |  21:07 ⇒ 21:25 | Autor: SRNA

Đokić: Socijalisti mogu i bolje i više u Prijedoru

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je da socijalisti mogu da postignu mnogo više i bolje i da je zbog toga i raspušten gradski odbor stranke u Prijedoru i formiran novi.
Petar Đokić - Foto: SRNA
Petar ĐokićFoto: SRNA

- Ušli smo u postupak osvježavanja rada i izbora novih delegata naše partije na području Prijedora i do danas je urađen veliki posao - naveo je Đokić.

Đokić je novinarima u Prijedoru, gdje je večeras prisustvovao Izbornoj konferenciji Gradskog odbora stranke, rekao da su okupili nove ljude koji do sada nisu bili aktivni u radu SP-a ili su bili pasivni. 

- To je jedna potpuno nova struktura ljudi, izuzetno kvalitetnih i uglednih, koji su za kratko vrijeme učinili mnogo. Uvjeren sam da će sa ovom strukturom ljudi biti mnogo bolji rad naše organizacije i da će aktivnosti SP biti u funkciji podrške daljem razvoju grada Prijedora, kao i cijele Republike Srpske - istakao je Đokić.

On je ocijenio da će SP u Prijedoru već od narednih lokalnih izbora postati još snažniji i važan politički faktor.

Đokić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je stanovništvo Kozare i Potkozarja prepoznalo u socijalistima političku strukturu na koju se mogu čvrsto osloniti.

On navodi da će SP nastaviti da jača u narednom periodu u cijeloj Srpskoj i podsjetio da su opšti izbori pokazali da je ova partija procentualno imala najveći rast u odnosu na prethodne. 

- To znači da su građani u našoj politici prepoznali sigurnost i budućnost i onu tačku oslonca kojoj mogu vjerovati i kojom sigurno mogu graditi stabilnu i prosperitetnu Republiku Srpsku - istakao je Đokić.

Povjerenik za sprovođenje izbora u Prijedoru Duško Milunović izjavio je da je vrh partije donio odluku da rasformira sve odbore stranke u Republici Srpskoj koji nisu prešli cenzus, te da je u proteklim mjesecima provedena živa aktivnost u formiranju novih odbora. 

- Oko 20 odbora je formirano za relativno kratko vrijeme. Danas ovdje imamo 187 delegata, a priključilo nam se mnogo mladih, obrazovanih ljudi. Potpuno smo svjesni da bez grada Prijedora nema dobrih izbornih rezultata - rekao je Milunović.

On je smatra da su na pravom putu da SP u Izbornoj jedinici jedan dobije mjesto koje joj pripada u političkom životu. 

- Siguran sam da ćemo narednih lokalnih izbora sljedeće godine biti značajan faktor u političkom djelovanju i u Prijedoru i u Krajini - kaže Milunović.

Na kraju sprovedene procedure za novog predsjednika Gradskog odbora SP u Prijedoru izabran je Igor Kneginjić, koji je rekao da smatra da su socijalisti snaga koja će ujediniti različite političke opcije s jednom idejom, a to je opstanak i unapređenje društvene zajednice.