latinica  ћирилица
12/05/2019 |  15:36 ⇒ 16:11 | Autor: SRNA

Vulin: U miru ne smije biti izgubljeno ono što je stvoreno u odbrambenom ratu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Republika Srpska stvorena da bi srpski narod mogao odlučivati o sebi i da se nikada više ne ponovi jasenovački genocid.

- Srpsku su Srbi stvorili jedinstveno i samo nejedinstvom je mogu izgubiti. Ono što je stvoreno u odbrambeno-oslobodilačkom ratu ne smije biti izgubljeno u miru - rekao je Vulin u Banjaluci, gdje je prisustvovao obilježavanju Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

On je naveo da bez uporne i hrabre borbe vojske i srpskog naroda, te velike solidarnosti svih Srba sa Srbima u tadašnjoj BiH, ne bi bila stvorena Republika Srpska.

- Kada se razmišlja o pitanju Kosova i Metohije i kada se traži kompromis sa Albancima, koji nije lak, mora se uvijek razmišljati i voditi računa o cjelokupnom srpskom narodu gdje kod on živi i Srpska je uvijek prioritet politike Vlade i predsjednika Srbije - istakao je Vulin.

On je naglasio da Republika Srpska nema svoju vojsku, ali da srpski narod ima svoju.

Vulin je u ime predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića čestitao Dan Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH i poželio godine mira.