latinica  ћирилица
12/05/2019 |  16:58 | Autor: SRNA

Novi Sad: Bik Mališa težak 1,7 tona jedan od najvećih atrakcija sajma

Јedna od najvećih atrakcija 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu je bik Mališa težak 1.710 kilograma, uzgojen u poljoprivrednom gazdinstvu "Braća Јeremić" iz Salaša Crnobarskog u opštini Bogatić.
Novi Sad: Bik Mališa na Poljoprivrednom sajmu - Foto: SRNA
Novi Sad: Bik Mališa na Poljoprivrednom sajmuFoto: SRNA

Radenko Јeremić, njegov vlasnik, tvrdi da je Mališa, koji je prije mjesec dana napunio pet godina, najteži bik u Srbiji.

- Izložba stoke na Međunarodnom sajmu je svakako mesto, gde se predstavlja sve naj, naj u našoj zemlji, a moj bik sa svojih 1.710 kilograma sigurno je najteži u Srbiji. Na Sajam se ne dolazi sa bilo kakvom robom, nego onom najboljom - rekao je Јeremić za Srnu.

On je dodao da je Mališa na prodaju i da mu je cijena 8.000 evra.

- Garantujem da će novi vlasnik dobiti grlo izvanrednih kvaliteta u svakom pogledu - rekao je Јeremić i dodao da bik dnevno pojede od 12 do 14 kilograma koncentrovane hrane i određenu količinu sijena.

Odgajivačnica "Braća Јeremić" iz Salaša Crnobarskog, godišnje uhrani 250 bikova.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu u današnjem obliku nastao je prije 86 godina i to upravo izložbom stoke.

U Novom Sadu u toku je Međunarodni poljoprivredni sajam na kom je prisutno više od 1.500 izlagača iz Srbije, kao i 30 zemalja regiona, Evrope i svijeta.

Međunarodni poljoprivredni sajam traje do petka, 17. maja, a održava se na svom raspoloživom otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadskog sajma.