latinica  ћирилица
13/05/2019 |  15:50 ⇒ 15:53 | Autor: SRNA

KiM: Izgradnjom Doma za djecu sa posebnim potrebama i posao za desetak radnika

Predsjednik Udruženja roditelja bolesne i djece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić rekla je Srni da će otvaranjem Doma za djecu sa posebnim potrebama, za koji će sredstva obezbijediti institucije i građani Republike Srpske, biti stvorena mogućnost i za zaposlenje desetak radnika medicinske struke, kao i sociologa.
Kosovska Mitrovica - Foto: SRNA
Kosovska MitrovicaFoto: SRNA

Ona je istakla da su članovi tog udruženja kao i budući korisnici doma neizmjerno zahvalni banjalučkom Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, građanima i institucijama Republike Srpske jer su prepoznali potrebe djece i njihovih roditelja za objektom u kome će svakodnevno moći da se dodatno obrazuju, druže i svako u okviru svojih mogućnosti dodatno osposobljava za normalniji život. 

- O trošku Odbora iz Banjaluke dobili smo službene prostorije u kojima možemo obavljati naše aktivnosti - rekla je Rakićeva i navela da Udruženje "Podrži me" okuplja 137 članova, među kojima je i 12 članova koji su sa teritorije južno od Ibra.

Prema njenim riječima, sredstvima koja je prikupio Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji kupljen je i plac koji se nalazi u mirnom dijelu sjeverne Kosovske Mitrovice.

Rakićeva je pozvala i institucije države Srbije da pomognu u opremanju budućeg Doma za djecu sa posebnim potrebama.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov obišao je danas plac gdje će krajem juna biti položen kamen temeljac za gradnju doma, a potom uručio šest stipendija koje treću godinu zaredom u iznosu od po 100 evra mjesečno obezbjeđuju anonimni donatori iz Srpske.

On je najavio da će korisnik pomoći biti i jedanaesti član porodice Vuković iz sjeverene Kosovske Mitrovice i da će donator takođe biti jedna porodica iz Srpske.

Arlov je podsjetio da će sredstva za gradnju objekta površine oko 600 metara kvadratnih obezbijediti institucije i građani Srpske, gdje do 26. juna traje akcija prikupljanja oko 250.000 evra potrebnih za izgradnju Doma. 

- Izgradnjom i opremanjem objekta biće stvoreni uslovi za kakvo-takvo normalnije uklapanje djece sa posebnim potrebama u društvo - rekao je on i pozvao dobrotvore da se uključe u akciju i pomognu prikupljanju cjelokupnog iznosa.