latinica  ћирилица
14/05/2019 |  11:45 ⇒ 12:35 | Autor: Agencije

Njemačku potresla tajanstvena ubistva samostrelom

U sobi odmarališta u Njemačkoj pronađena su tijela tri osobe ubijene samostrelom, a juče je u stanu jedne od žrtava policija pronašla još dva tijela.
Njemačka - Foto: ilustracija
NjemačkaFoto: ilustracija

Istražujući krajem prošle sedmice smrt prve tri osobe koje su probodene strijelama samostrela, policija je u stanu jedne žrtve u Vitingenu, u Donjoj Saskoj, otkrila još dva ženska tijela.

Uzrok njihove smrti još uvijek nije poznat, ali one nisu ubijene samostrelom.

Tijela prve tri žrtve pronađena su u subotu u odmaralištu u Pasauu, u Bavarskoj, blizu austrijske granice i više od 600 km od Vitingena. Spremačica je pronašla tijela dvije mlade žene i 53-godišnjaka, a svi su bili njemački državljani.

U njihovim tijelima se nalazilo nekoliko strijela i nije bilo znakova borbe, saopštila je policija.

U sobi su pronađena i tri samostrela.

Sve tri žrtve su bile i članovi organizacije IЈL, sa sjedištem u Belgiji, koja se bavi srednjovjekovnim sajmovima i turnirima. Međutim, iz IЈL-a navode da njihova imena na popisu samo pokazuju da su se žrtve u nekom trenutku registrovale kao članovi IЈL podružnice.

IЈL organizuje turnire u srednjovjekovnom stilu i pravi rang listu prema nivou njihove vještine jahanja i upotrebe srednjovjekovnog oružja.

Iz odmarališta su naveli da je ubijeni muškarac imao dugu bijelu bradu, a da su žene bile obučene u crno kao gotičarke, te da su izgledali "čudno".

Inače, samostrel u Njemačkoj bez dozvole može da kupi svaka punoljetna osoba, ali je zabranjen loviti sa njim i lukom.