latinica  ћирилица
14/05/2019 |  14:14 | Autor: B92

Vilander: Očekivao sam više Novakovih fotografija u Beogradu

Teniski komentator Mats Vilander je u Beogradu rekao da je očekivao da vidi više fotografija Novaka Đokovića u srpskoj prestonici.
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org) -
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org)

- Ovo je moj prvi put u Srbiji, imao sam šansu da prošetam gradom i htio sam da vidim koliko je Novakovih fotografija po gradu. Ne toliko koliko sam mislio. Ali lijepo je biti ovdje i u zemlji u kojoj je tenis veoma popularan. Јa sam iz Švedske koja je bila najjača u tenisu osamdesetih godina, sa mnom Štefanom Edbergom, bila je poslije toga Španija, sada je to Srbija - naveo je Vilander.

On je poručio mališanima da mu je drago što igraju tenis.

- Veoma je važno jer je tenis lekcija u životu da morate rješavate probleme na terenu. Nije suština u pobjedama i porazima nego u učenju. Sjajno je da se bavite bilo kojim sportom, a ne samo tenisom. Razlog zašto je Novak najbolji nije zato što ima najbolji forhend ili bekhend ili servis, već zato što je najbolji atleta i zato što najbolje razmišlja na terenu - rekao je Vilander.

Dodao je da se u tenisu sve svodi na igrača i njegovog protivnika.

- Kada Novak igra ili Federer i Nadal, oni su glavom na terenu, misle o sadašnjem trenutku. Morate da budete fokusirani na meč - istakao je Vilander.

Komentator Eurosporta je naveo da će ta televizija prenositi Rolan Garos i istakao da je Đoković favorit.