latinica  ћирилица
14/05/2019 |  20:51 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Predstavljena zbirka pjesama Aleksandre Ostojić

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je predstavljena druga zbirka poezije osamnaestogodišnje Aleksandre Ostojić iz Bijeljine pod nazivom "Ima nešto što ti ne znaš".
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Recenzent knjige Milan Stojanović rekao je novinarima da je Aleksandra u svojoj poeziji ostala vjerna optimizmu, radovanju malim stvarima, vedra, razigrana i lepršava.

- U moru današnje uglavnom sumorne poezije, u Aleksandrinim pjesmama obasjava nas sunce, čekaju šarena polja, igramo se njenim i našim dječijim i mladalačkim snovima - kaže Stojanović.

On je naveo da su i u ovoj zbirci zastupljene pjesme iz perioda Aleksandrine rane adolescencije.

Ostojićeva je za svoju poeziju osvojila i nekoliko nagrada - u Nišu, Kikindi, Lazarevcu. Na Šestom međunarodnom festivalu "Dječije carstvo" u Banjaluci osvojila je drugu nagradu, a na književnom konkursu "Šantićevo pero" treću.

Sklonost ka pisanju poezije pokazala je već u trećem razredu osnovne škole, a jedno vrijeme bila je član književne radionice Narodne biblioteke "Filip Višnjić" i Književnog kluba "Miloš Crnjanski".

- Najviše me zanima priroda i o njoj najviše pišem, ali i ljubavna poezija je dio mog stvaralačkog opusa - kaže Aleksandra.