latinica  ћирилица
16/05/2019 |  08:50 ⇒ 09:25 | Autor: klix.ba

Zenica: Više od deset sati gasili vatru na otpadu

Požar na deponiji sekundarnih sirovina firme Modernizacija u poslovnoj zoni Šljivik u Zenici još uvijek je aktivan, a vatrogasci se već deset sati bore s vatrom.
Zenica - Foto: klix.ba
ZenicaFoto: klix.ba

Požar još uvijek nije ugašen, a u toku noći ljudstvo je pozvano i od kuća kako bi ugasili vatru koja je aktivna već više od deset sati.

U toku noći vatrogascima su u pomoć pristigli i kamioni preduzeća Alba iz Zenice sa svojim cisternama, a kiša koja je padala ulijevala je nadu da će požar dosta ranije biti lokalizovan. Međutim, uprkos svemu tome besana noć je iza desetine vatrogasaca koji su se smjenjivali s vatrogasnim vozilima u krugu kompanije "Modernizacija".

Prema riječima dežurnog operativnog PVЈ Zenica požar bi trebao biti lokalizovan u narednih sat vremena kada bi na mjesto događaja trebali izaći pripadnici MUP-a ZDK i dežurni tužitelj koji će rukovoditi uviđajem.

U požar u nije bilo povrijeđenih, a na mjestu događaja bila je aktivna i mehanizacija koja je uklanjala zapaljeni dio otpada sa gomile koja je bila obuhvaćena vatrom.

Za sada nije poznat uzrok požara.