latinica  ћирилица
16/05/2019 |  08:57 ⇒ 09:04 | Autor: RTRS

Damjanović u posjeti Češkoj (FOTO)

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović se nalazi u posjetu Hradec Kralove regiji u Češkoj koja ima potpisno niz sporazuma o saradnji sa Republikom Srpskom. Cilj ove posjete je saradnja obrazovnih institucija u škola Republike Srpske i regije Hradec Kralove.
Berduhova i Damjanović sa delegacijama Vlade  regiona Hradec Kralove - Foto: RTRS
Berduhova i Damjanović sa delegacijama Vlade regiona Hradec KraloveFoto: RTRS

Pored direktora Damjanovića delegaciju iz Republike Srpske čine direktori Tehničke škole Gradiška, Mašinske škole Prijedor i Poljoprivredne škole Banja Luka.

Saradnja u oblasti obrazovanja je uspostavljena u septembru 2018. Godine kada je ministarka prosvjete, sporta i kulture i grupa direktora škola Hradec Kralove bila u posjeti Republici Srpskoj.

Tokom posjete razgovaraće se o obrazovnim sistemima Češke i Republike Srpske sa akcentom o srednjem stručnom obrazovanju i izvođenju prakse učenika kod poslodavaca.

Berduhova i  Damjanović na sastanku u Vladi regiona Hradec Kralove

Delegaciju Republike Srske je u sjedištu Vlade regije Hradec Kralove primila podpredsjednica Vlade i ministarka obrazovanja, kulture i sporta mr Martina Berduhova.

Po programu posjete biće posjećene: Srednja stručna veterinarska škola, Specijalna predškolska ustanova, osnovna i srednja škola, Poljoprivredna škola, Medicinska škola, Tehnička škola i Srednja škola za preradu kamena i vajarstvo.