latinica  ћирилица
16/05/2019 |  09:35 | Autor: SRNA

Dobrilović: Snažna evropska desnica važna za Srpsku

Lider austrijske Hrišćansko-slobodarske platforme Konstantin Dobrilović smatra da bi pobjeda evropske desnice na izborima za Evropski parlament mogla samo da osnaži dobre odnose Slobodarske partije Austrije sa Republikom Srpskom i Miloradom Dodikom, a time i poziciju Srpske.
Konstantin Dobrilović - Foto: RTRS
Konstantin DobrilovićFoto: RTRS

Dobrilović je za "Glas Srpske" rekao da očekuje da će Slobodarska partija Austrije postići još bolji rezultat i da će u novom sazivu Evropskog parlamenta imati više poslanika umjesto sadašnja četiri.

On je poručio biračima, prije svega, srpskog porijekla, da daju svoje povjerenje Slobodarskoj partiji koja će, kako je naglasio, nastaviti da se protivi napadima na Republiku Srpsku, poštujući pri tome integritet BiH i Dejtonski mirovni sporazum.

- Za ljude u Srpskoj je značajno to što je Austrija pokazala da zemlja može da bude stabilna i bezbjedna čak i ako ostane vjerna vojnoj neutralnosti - rekao je Dobrilović, koji je i jedan od najbližih saradnika predsjednika Slobodarske partije Austrije i vicepremijera Hajnc-Kristijana Štrahea.

Dobrilović kaže da je ponosan na Orden Njegoša trećeg reda, kojim ga je odlikovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a koji mu je nedavno uručio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, dodavši da će ovo odličje sa ponosom nositi 25. maja u Moskvi na manifestaciji "Bečki bal".

On se nada da će mu čast koju mu je dodjelom ordena ukazalo rukovodstvo Republike Srpske pomoći da postigne dobar rezultat u trci za poslaničko mjesto u Evropskom parlamentu.

- I meni i Hrišćansko-slobodarskoj platformi ovo je poruka da ono što činimo na razvoju dobrih odnosa Austrije i Republike Srpske, kao i austrijskog i srpskog naroda radimo kako treba, čim taj posao zaslužuje orden - rekao je Dobrilović.