latinica  ћирилица
16/05/2019 |  16:11 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Saradnja Lanaka i kompanije iz Porše grupe

Kompanija Lanako potpisala je ugovor o saradnji sa MHP A Porše kompanijom, vodećom u oblasti digitalne transformacije autoindustrije i IT konsaltinga. Ovim partnerstvom omogućen je ulazak Republike Srpske na međunarodno tržište autoindustrije.

Kompanija MHP je dio Porše grupe koja svoje poslovanje ostvaruje na globalnom tržištu u segmentu konsaltinga u informacionim tehnologijama i najvišem nivou ekspertize u automobilskoj industriji. Ističu da su prepoznali entuzijazam i stručnost zaposlenih u Lanaku koji svojim znanjem mogu unaprijediti međunarodne projekte digitalizacije autoindustrije.

U Lanku ističu da saradnja sa ovom kompanijom pruža stratešku i operativnu podršku na nacionalnom i međunarodnom nivou, jer MHP kompanija ima značajno iskustvo u međunarodnim projektima i uspostavljanju partnerskih odnosa i lokacija širom svijeta. Lanako u ovom partnerstvu vidi osnaživanje IT industrije i privrednog sektora Republike Srpske i BiH.

MHP kompanija zapošljava oko 2.500 radnika i vodeća je na prostoru jugoistočne Evrope, a Lanako će od danas zavidno znanje iz oblasti Informacionih tehnologija, moći da primijeni u projektima Porše grupe koja je u oblasti autoindustrije prepoznatljiva po vodećim brendovima Poršeu, Audiju, Volksvagenu, Seatu, Bentliju.