latinica  ћирилица
16/05/2019 |  22:29 ⇒ 22:32 | Autor: RTRS

Srpska vidi šansu u saradnji sa ruskom oblasti (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u našoj emisiji Pečat da Republika Srpska vidi veliku šansu u saradnji sa ruskom Nižnjenovgorodskom oblasti i da je već u poziciji da realizuje ranije potpisan sporazum o saradnji.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je rekao da je Srpska zainteresovana i za saradnju u oblasti gasifikacije.

- Srpska je spremna da gasovod koji treba da stigne do Srbije, bude produžen i prema Banjaluci. Čak sam i ponudio da, ukoliko je neko spreman da investira u produženje tog gasovoda, damo koncesiju ili formiramo zajedničko preduzeće, a ponudio sam i da bude izgrađena gasna elektrana - naveo je on.

Premijer Srpske je rekao da je delegaciji Nižnjenovgorodske oblasti na današnjem sastanku u Banjaluci predstavio projekte i iz sektora obnovljive energije. Podsjetio je da Rusija ima određene barijere u poslovanju sa EU i da bi u tom smislu geografski položaj Srpske, koja je na vratima Unije, mogao da bude most za proizvode iz Rusije na evropsko tržište.

Višković je rekao i da je turistička saradnja bila jedna od tema sastanka i da Srpska vidi šansu i u toj oblasti.

Premijer Srpske je naveo da će predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sigurno učestvovati na predstojećem Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu, te da još ne zna hoće li i on prisustvovati tom skupu.

Najavio je da će od 23. maja boraviti u Lincu u Austriji, gdje se otvara izložbeni salon privrede Republike Srpske i gdje će privrednici biti u prilici da svoje proizvode prezentuju austrijskom tržištu.

Višković je najavio i niz sastanaka sa austrijskim privrednicima, u cilju daljeg razvoja privredna saradnja.

Pogledajte cijeli intervju sa premijerom Srpske:

Povezane vijesti:

Višković u Pečatu: Vlada će pomoći poplavljenim domaćinstvima