latinica  ћирилица
17/05/2019 |  10:54 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Čubrilović uručio diplome za 33 studenta-stažista (FOTO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uručio je danas u Banjaluci diplome za 33 studenata banjalučkog Univerziteta koji su završili program stažiranja u republičkom parlamentu.

Čubrilović je rekao novinarima da su uručene diplome polaznicima 23. klase stažista u Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodeći da je riječ o apsolventima Pravnof, Ekonomskog, Filozofskog i Fakulteta političkih nauka.

On je podsjetio da je do sada oko 600 studenata završilo stažiranje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Čubrilović je poručio studentima-stažistima da je budućnost Republike Srpske u njima, a njihova u Srpskoj. 

- Želim da ovi ljudi što prije nađu svoje mjesto u društvu u Republici Srpskoj shodno svom obrazovanju, da svoje obrazovanje usavršavaju i da što prije zasnuju radne odnose da bi mogli da se formiraju kao ličnosti i stručnjaci u pojedinim oblastima - zaključio je Čubrilović.

Dodjela diploma (Foto: RTRS)

Student Pravnog fakulteta u Banjaluci Igor Kanjski rekao je novinarima da stažiranje u parlamentu Republike Srpske za njega predstavlja veliko iskustvo, da je imao priliku da se upozna o radu najvišeg zakonodavnog organa u Republici Srpskoj.

Student četvrte godine banjalučkog Pravnog fakulteta Sanja Kosanović rekla je da joj je stažiranje omogućilo da vidi kako funkcioniše parlament Republike Srpske, da je bila u skupštinskom Odboru sa predstavke, prijedloge i društveni nadzor, te da je imala priliku da vidi na koji način Narodna skupština pomaže građanima.