latinica  ћирилица
17/05/2019 |  13:24 | Autor: SRNA

Filipović: Poslovni salon u Lincu prilika za promociju privrede Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović izjavio je danas Srni da će poslovni salon, koji će 23. maja biti otvoren u austrijskom gradu Lincu, omogućiti privrednicima iz Srpske još bolju prezentaciju proizvoda i usluga na tržištu Austrije i susjednih zemalja.
Mladen Filipović - Foto: RTRS
Mladen FilipovićFoto: RTRS

Filipović je rekao da će privredni salon pružiti priliku privrednicima iz Austrije, Slovačke i Češke da se upoznaju o potencijalima preduzeća iz Srpske. 

- Naši privrednici imaće priliku da austrijskim partnerima pokažu kvalitet proizvoda iz Srpske. Poslovni salon raspolaže sa oko 600 metara kvadratnih prostora u kojem smo obezbijedili našim privrednicima iz raznih sektora, posebno građevinskog, mogućnost da dugoročno izlažu svoje proizvode i predstavljaju usluge, a biće organizovane i promocije i prezentacije - istakao je Filipović.

Prema njegovim riječima, poslovni salon je uređen u saradnji Vlade, Privredne komore i Predstavništva Republike Srpske u Beču, te Inicijative za jugoistočnu Evropu koja ima sjedište u Lincu i Laktašima. 

- Ostvarena je značajna saradnja između institucija i privrede Srpske i dijaspore. Predstavništvo Republike Srpske u Beču i Inicijativa za jugoistočnu Evropu u Lincu podržaće sve aktivnosti i raditi na promociji privrednika koji će biti prisutni u privrednom salonu. Aktivnosti će biti sprovođene tokom cijele godine - kaže Filipović.

On je dodao da je Područna privredna komora Banjaluka ranije objavila poziv preduzećima i da se prijavilo i više nego što su mogli da prime u poslovni salon. 

- Vjerovatno ćemo u budućnosti imati neku vrstu rotacije. Biće predstavljeno 35 firmi iz Srpske, a privrednici se već pripremaju za izlaganje - naglasio je Filipović.

Prema njegovim riječima, poslovni salon će omogućiti i Predstavništvu Srpske u Beču da ima još jedno istureno odjeljenje, odnosno kancelariju i u Lincu.

Filipović je rekao da bi otvaranju poslovnog salona trebalo da prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.