latinica  ћирилица
17/05/2019 |  18:46 ⇒ 18:57 | Autor: SRNA

U Beogradu otvoren "Balkanski skok prijateljstva"

Na sportskom aerodromu "Lisičiji jarak" kod Beograda danas je svečano otvorena Međunarodna padobranska manifestacija "Balkanski skok prijateljstva 2019", na kojoj učestvuju i padobranci iz Aero-kluba "Prijedor".
Beograd: Balkanski skok prijateljstva 2019. - Foto: SRNA
Beograd: Balkanski skok prijateljstva 2019.Foto: SRNA

Zbog loših vremenskih uslova danas nije bilo skokova, ali se očekuje da će padobranci već sutra pokazati svu svoju vještinu.

Branko Kovačević iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je i jedan od organizatora, rekao je da Srpska tradicionalno učestvuje na ovoj manifestaciji.

"Republiku Srpsku ove godine predstavljaju Јelena Vučenović, Stefan Paunović, Draško Lajić i Nenad Martinović iz Prijedora", rekao je Kovačević Srni.

"Balkanski skok prijateljstva" okuplja više od stotinu padobranaca iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske, Grčke, Francuske, Belgije, Njemačke, Švedske, Rusije, Izraela, Australije.

Manifestaciju su organizovali Padobranski klub veterana 63. Padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Ministarstva omladine i sporta Srbije.