latinica  ћирилица
17/05/2019 |  21:03 | Autor: SRNA

Ugljevik: Otvorena izložba fotografija autora Dragana Đukića

U ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić" večeras je otvorena samostalna izložba umjetničkih fotografija autora Dragana Đukića iz Ugljevika.
Ugljevik: Izložba umjetničkih fotografija Dragana Đukića - Foto: SRNA
Ugljevik: Izložba umjetničkih fotografija Dragana ĐukićaFoto: SRNA

Fotografije, koje će posjetioci narednih 20 dana imati priliku da vide, nastale su tokom posljednje četiri godine, a izloženo ih je ukupno 25.

Đukić je rekao da je na izložbi predstavio tok razvoja svog stvaralačkog opusa, koji je raznolik i varira od scena iz prirode sve do urbanih prostora, ne bazirajući se samo na jednoj tematici koja bi bila vodilja cijele izložbe.

- Ovo je moja prva izložba koja ima 25 fotografija. Zastupljene su tri teme, a to je pejzaž, biljni i životinjski svijet i zalazak sunca. Izložio sam radove sa tim motivima, jer su moji prvi radovi baš bili radovi tih motiva - rekao je Đukić Srni.

On je napomenuo da se ovim poslom bavi 15 godina, a u posljednjih pet godina i ozbiljnije.

- Od djeda sam naslijedio tradiciju koja je duga 65 godina. Godinama kasnije usvajao sam njegov radoznali i istraživački duh - duh fotografa, kojim želim da prenesem utiske svega onoga što me i samog ganulo - rekao je Đukić.

Đukić je naveo da je ova umjetnost postala nezaobilazna u njegovom životu, dio njegovog postojanja, pa i opsesija.

- Svim motivima prilazim na isti način, odnosno, ne uključujući lični pečat i trudeći da se što vjernije predstavim stvarnost - rekao je Đukić.

Izložbu je otvorila zamjenik načelnika opštine Ugljevik Cvjetana Dragonjić.

Dragan Đukić dobitnik je priznanja za umjetnički rad iz oblasti umjetničkog stvaralaštva opštine Ugljevik.