latinica  ћирилица
20/05/2019 |  12:09 ⇒ 12:12 | Autor: SRNA

Drecun: Moguća posebna sjednica Parlamenta o rezoluciji Prištine

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da će sa predsjednikom parlamenta Srbije Majom Gojković razgovarati o eventualnom zakazivanju posebne sjednice Skupštine na kojoj bi bila odbačena rezolucija Prištine o navodnom genocidu Srbije na Kosmetu.
Milovan Drecun (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič) -
Milovan Drecun (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič)

On je naveo da bi na toj sjednici bilo riječi o brutalnom etničkom čišćenju koje je na Kosmetu sprovodila i sprovodi teroristička OVK.

- Osudom tog brutalnog etničkog čišćenja i zločina bi se amortizovala kampanja zasnovana na lažima koju vodi Priština - rekao je Drecun za Televiziju "Prva".

On je podsjetio da su Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju i Odbor za odbranu i unutrašnje poslove zajednički odbacili prištinsku rezoluciju uz zaključak da je zasnovana na brutalnim lažima, da dodatno raspiruje mržnju prema srpskom narodu, te da ne odgovara činjenicama.

Drecun je naglasio da je povodom sporne rezolucije napisao pismo koje će početkom juna biti predato predstavnicima srpskog kokusa u SAD.

On je ponovio će se Srbija, povodom rezolucije Prištine, obratiti UN, Savjetu Evrope, Evropskom parlamentu i prijateljskim zemljama.

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je 16. maja nacrt rezolucije o osudi navodnog genocida koji je Srbija počinila na Kosovu i Metohiji u vrijeme sukoba 1998. i 1999. godine.