latinica  ћирилица
20/05/2019 |  18:36 ⇒ 19:33 | Autor: B92

Olimpijakos "blizu ABA", ništa od meča sa Panatinaikosom

Košarkaški klub Olimpijakos odbio je da se pojavi na prvom meču plej-ofa Grčke A1 lige, pa će zbog toga snositi određene posljedice.
Olimpijakos (Foto:euroleague.net) -
Olimpijakos (Foto:euroleague.net)

Plej-of meč Grčke lige između Olimpijakosa i Panatinaikosa na kraju neće biti odigran, pošto je Olimpijakos odlučio da "održi riječ" i ne pojavi se na toj utakmici, pa će zbog toga biti izbačeni u niži rang.

Iz Olimpijakosa su objavili još prije nekoliko dana da se neće pojaviti u OAKA Areni, a takođe su iz ekipe u toku dana javili policiji da neće biti potrebe za jakim mjerama obezbjeđenja u hali, pošto Olimpijakos neće doći na utakmicu.

Istovremeno, vlasnik Panatinaikosa Dimitris Јanakopulos, obratio se Panajotisu i Agelopulosu.

- Želimo da vjerujemo da će doći do promjene u posljednji čas i da će Olimpijakos preinačiti loše donijetu odluku da se povuče iz lige i da će doći u OAKA Arenu da se utakmica odigra - poručio je Јanakopulos.

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu je, takođe, komentarisao novonastalu situaciju u šampionatu Grčke i napomenuo da tako nešto u Evroligi ne može da se dogodi.

- Konflikt između Olimpijakosa i Panatinaikosa je važan na lokalnom nivou, ali mi smo u toj situaciji neutralni. Razočaran sam zbog svega i smatram da je sve ovo sramota za grčku košarku - rekao je Bertomeu.