latinica  ћирилица
21/05/2019 |  08:36 ⇒ 20:24 | Autor: SRNA

Košarac: Bez srpskih ruku u Sarajevu ništa ne može biti usvojeno

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac poručio je povodom pritisaka da Republika Srpska prihvati put BiH u NATO da se "bez srpskih ruku u Sarajevu nište ne može usvojiti".
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je naglasio da predstavnici iz Republike Srpske djeluju u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

Prema njegovim riječima, srpski predstavnici iz Republike Srpske imaju sve mehanizme u svojim rukama da ne dopuste usvajanje dokumenata o članstvu BiH u NATO u zajedničkim institucijama, prenose "Večernje novosti".

Politički analitičar Drago Vuković smatra da je priča o putu u NATO obično sredstvo za prepucavanje političara u BiH na dnevnom nivou, te da nema ozbiljne analize šta BiH dobija, a šta gubi članstvom. 

- Bitno je samo reći ko je za, a ko protiv ili ići dalje i izvlačiti iz naftalina ko je nekada od političara bio za NATO, a ko protiv i unedogled - rekao je on.

Vuković je ocijenio da je u BiH obesmišljena svaka politika jer se na terenu političari "gađaju" ucjenama u vezi sa NATO, a prije svih sarajevska politička elita. 

- Ako nema ucjena u vezi sa članstvom u NATO iz Sarajeva prema Banjaluci, onda će ucjenjivati oko Dana Republike - ukazao je Vuković.