latinica  ћирилица
21/05/2019 |  09:59 ⇒ 10:01 | Autor: RTS

Bejl: Za 17 miliona po sezoni ostajem u Realu da igram golf

Fudbaler Real Madrida Garet Bejl rekao je da mu ne pada na pamet da odlazi iz "kraljevskog kluba", uprkos tome što mu je trener Zinedin Zidan jasno stavio do znanja da neće igrati.
Marselo i Bejl - Foto: Getty Images
Marselo i BejlFoto: Getty Images

Nekada najskuplji fudbaler planete, koji je prvi "probio" granicu od 100 miliona evra, našao se u drugom planu od povratka francuskog stručnjaka na klubu Madriđana.

Bejl nema mjesto u startnoj postavi, a čitava situacija kulminirala je u nedjeljnom porazu od Betisa sa 2:0, kojim je stavljena tačka na jednu od najlošijih sezona u ovom vijeku.

Zidan je izjavio da ne bi ubacio Velšanina u igru ni da je imao četvrtu izmenu, poslije čega se postavilo pitanje njegove budućnosti u klubu. Međutim, on nema dilemu kada je riječ o ostanku na "Santjago Bernabeuu".

- Ugovor mi važi još tri godine. Ako žele da odem, moraće da mi plate 17 miliona evra po sezone. Ako ne žele da daju novac, ostaću ovde i igraću golf sljedeće tri godine - rekao je Bejl, a prenio je španski "As".

On je na taj način uzvratio treneru i saigračima koji su mu dali nadimak "golfer", jer se, prema njihovim riječima nije uklopio od dolaska u španiju i radije bi igrao golf nego se družio sa njima.

Prema važećem ugovoru, 29-godišnji Bejl ima zagarantovan 51 milion, odnosno po 17 u sljedeće tri sezone, što će biti veliki trošak za "Kraljeviće" ukoliko žele da ga otpuste.