latinica  ћирилица
21/05/2019 |  20:25 ⇒ 20:29 | Autor: BETA

PSŽ: Mbape ostaje u klubu

Šampion Francuske Pari Sen Žermen saopštio je da će napadač Kilijan Mbape i naredne sezone igrati za taj klub.
Kilijan Mbape (foto: mysanantonio.com) -
Kilijan Mbape (foto: mysanantonio.com)

Mbape je na ceremoniji dodjele nagrade za najboljeg fudbalera i mladog fudbalera francuske lige nagovijestio da razmatra svoju budućnost u pariskom klubu.

On je tada rekao da je došao do "odlučujuće tačke u karijeri" i da je spreman za veću odgovornost, "možda u Pari Sen Žermenu ili negdje drugdje u novom projektu". Pariski klub oglasio se na Tviteru povodom te izjave.

Pari Sen Žermen i Kilijana Mbapea vežu jake veze i ista priča nastaviće se sljedeće sezone. Sa zajedničkom ambicijom da ispišemo istoriju evropskog fudbala, 50 godina otkako je klub osnovan, imamo priliku da zajedno ispišemo važnu stranicu istorije i svaki igrač će morati da obavi svoj dio posla, uvijek radeći za tim, naveo je Pari Sen Žermen.

Otkako je odlučio da napusti Monako 2017. godine, svjetski mediji spekulisali su da će Mbape preći u Real Madrid, ali je prvo otišao na pozajmicu u Pari Sen Žermen, a zatim je potpisao višegodišnji ugovor.

Španski mediji naveli su da će trener Reala Zinedin Zidan, koji se vratio u klub u martu, uspjeti da ubijedi sunarodnika da dođe na Santjago Bernabeu. Brojni mediji spekulišu da je jedan od razloga Mbapeovog nezadovoljstva trener PSŽ Tomas Tuhel.