latinica  ћирилица
22/05/2019 |  11:04 ⇒ 11:04 | Autor: RTS

Nalbandijan: Đoković je najkompletniji teniser u istoriji

David Nalbandijan, nekada treći teniser sveta, a sada povremeni reli vozač, izjavio je da je Novak Đoković najkompletniji igrač u istoriji "bijelog sporta". Nalbandijan je govoreći o Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, istakao da Novak nema slabih tačaka u igri.

Argentinac, koji je osvojio 11 titula u karijeri, imao je prilike da se pet puta sastane sa Đokovićem i ostvario je samo jedan trijumf.

Osim tog iskustva, redovno prati dešavanja na ATP turu i kaže da, kada je Đoković u formi, protiv njega je nemoguće igrati.

- On je veoma kompletan. Servira bolje nego što se to mnogima čini, divno se kreće i fizički je uvijek spreman na reakciju. Kada igra dobro, ne vidite 'rupe' u njegovom tenisu, nema slabih tačaka i ne znate kako da igrate protiv njega. Pokušavate da ga raširite po terenu, ali je on uvijek na loptici. Kada je u pitanju igra sa osnovne linije, tu nema slabosti – Đoković je najkompletniji teniser u istoriji - rekao je Nalbandijan za I-Es-Pi-En.

David se povukao 2013. godine, što znači da je mogao da iz "prvog reda" isprati gotovo čitavu karijeru Rodžera Federera.

- Mislim da je Rodžer mnogo napredovao, posebno kada je stekao konstantnost na bekhendu. On je sjajan igrač, bio je dugo peti ili šesti na svijetu, ali zbog slabijeg bekhenda nije mogao da ostavlja utisak kakav je želio. Promjena je stigla 2003. godine na mastersu u Hjustonu. Primjetio sam da je došlo do promjene na mentalnom planu. Nakon toga, izgubio je samo dva meča u godini, šta reći - kaže on.

Govoreći o Nadalu, prisjetio se 2007. godine, kada je pobijedio Španca u jednom od najboljih mečeva u karijeri.

- Nadal je drugačiji igrač kada igra dugačke i kada igra krakte poene. Tokom turnira u Madridu mu je bilo teško i tada sam ja mogao da preuzimam inicijativu. Radio sam gotovo sve što sam poželio sa lopticom. Igrači koji imaju snažan dvoručni bekhend mogu da neutrališu njegov forhend i da se nose sa tim udarcem - zaključio je Nalbandijan.