latinica  ћирилица
23/05/2019 |  18:51 | Autor: SRNA

Trebinje: Smijenjen potpredsjednik Skupštine Bojan Šapurić

Potpredsjednik Skupštine grada Trebinja Bojan Šapurić iz Demokratskog narodnog saveza razriješen je dužnosti na današnjoj sjednici, a na njegovo mjesto imenovan je Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske.
Skupština, Trebinje - Foto: RTRS
Skupština, TrebinjeFoto: RTRS

Komisija za izbor i imenovanje trebinjske Skupštine obrazložila je da je Šapurić smijenjen jer nije obavljao funkciju u opštem interesu, kao i zbog toga što ne poštuje dogovore koalicije.

Šapurić je u obraćanju odbornicima rekao da je svoju funkciju obavljao dostojno i odgovorno, te da će nastaviti da radi u interesu grada Trebinja.

- Mi smo ovim pokazali gdje je demokratija u 21. vijeku. Toliko je sve ovo smiješno i žalosno da čovjek ne može da povjeruje šta se dešava. Sve što smatram da nije dobro za interes grada neću podržati, a sve što je dobro ću podržati ubuduće - rekao je Šapurić.

Odbornik DNS-a u trebinjskoj Skupštini Petar Ivanković rekao je da Šapurićevo razriješenje dužnosti znači prekid koalicije između SNSD-a i DNS-a, te zamolio odbornike da odustanu od Šapurićeve smjene.

Zajedno sa odbornikom DNS-a u trebinjskoj Skupštini Petrom Ivankovićem, Šapurić je danas ostao uzdržan prilikom glasanja o kreditnom zaduženju grada.