latinica  ћирилица
24/05/2019 |  08:59 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Počinju "Dani Srebrenice"

Tradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Dani Srebrenice" biće zvanično otvorena večeras u srebreničkom Kulturnom centru.
Manifestacija "Dani Srebrenice" - Foto: SRNA
Manifestacija "Dani Srebrenice"Foto: SRNA

Nakon svečanog otvaranja, najavljenog za 19.00 časova, biće izvedena predstava "Hor bečkih dječaka" u kojoj nastupaju glumci Slobodan Ninković, Dragan Petrović i Irfan Mensur.

Prije zvaničnog otvaranja 16. "Dana Srebrenice" počeće sportsko takmičenje u malom fudbalu i biće otvorena foto-izložba "Mala škola glume", te gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske "Zmijanjski vez" koja se sastoji od originalnih primjeraka zmijanjskog veza kao nematerijalnog kulturnog nasljeđa iz Srpske pod zaštitom UNESKO-a.

Planirano je da "Dani Srebrenice" traju do 6. juna, kada će biti završeni obilježavanjem Dana Narodne biblioteke u ovom mjestu i dodjelom nagrada autorima najboljih literarnih, likovnih i foto-radova pristiglih na konkurse raspisane povodom ove manifestacije i Dana biblioteke.

Direktor "Dana Srebrenice" Vladan Milovanović rekao je Srni da je pripremljen bogat program sa mnoštvom sportskih takmičenja u različitim disciplinama, te brojni kulturni sadržaji, među kojima pozorišne predstave, izložbe, promocije knjiga, koncerti, radionice, smotre folklora i predstavljanje đačkog stvaralaštva.

Milovanović je istakao da je opština za organizovanje "Dana Srebrenice" u budžetu obezbijedila 50.000 KM, a dio troškova snosiće sponzori.