latinica  ћирилица
24/05/2019 |  10:42 | Autor: SRNA

Foča: Migranti koriste napuštene kuće da prespavaju

Priliv migranata na području koje pokriva Policijska uprava Foča trenutno nije veliki, ali policija očekuje da će porasti dolaskom ljepšeg vremena i ukazuje da oni nasilno ulaze u objekte u kojima niko ne boravi da bi prenoćili, nakon čega nastavljaju put.
PU Foča - Foto: SRNA
PU FočaFoto: SRNA

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da migranti nasilno ulaze u objekte na područjima Čelebića u opštini Foča i Zaborka u opštini Čajniče.

On je naveo da je policija zabilježila i dva slučaja da su migranti otuđili putnička vozila da bi se prevezli do Sarajeva.

- Iskoristio bih priliku da apelujem da građani odmah po uočavanju migranata obavijeste najbližu policijsku stanicu, kako bi se blagovremeno intervenisalo - rekao je Kostović.

On je dodao da određeni broj pripadnika MUP-a Srpske boravi u Foči, kao ispomoć Graničnoj policiji sa kojom su svakodnevno na maršrutama kretanja migranata.

Na području Policijske uprave Foča u aprilu nisu zabilježena teža krivična djela, a stanje bezbjednosti je na zadovoljavajućem nivou.

U prethodnom mjesecu evidentirano je 21 krivično djelo, dva manje u odnosu na april 2018. godine, a zadržan je visok stepen rasvijetljenosti krivičnih djela.

U aprilu su zabilježena tri samoubistva, a u saobraćajnim nesrećama jedno lice je smrtno stradalo, dok je smanjen broj teško povrijeđenih učesnika u saobraćaju.