latinica  ћирилица
25/05/2019 |  12:42 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Selak: Pravosuđe mora da radi svoj posao bez političkih tenzija

Narodni poslanik i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Goran Selak istakao je da od nadležnih pravosudnih institucija očekuje da brzo i efikasno obave svoj posao po pitanju video snimka na kome inspektor SIPA prima mito za navodno posredovanje u pravosudnom sporu.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

Selak smatra je efikasan rad pravosuđa ujedno i najbolji odgovor na optužbe na račun pravosudnih institucija, te da je u čitavoj situaciji najmanje potrebno dizanje tenzija u situaciji dok je istraga u toku i dok još uvijek nema zvaničnih informacija od strane nadležnih organa.

- Očekujem adekvatnu i hitnu reakciju Tužilaštva BiH da se čitav taj slučaj dovede na kraja i da se ispitaju svi navodi i sve činjenice vezane za video snimak. Za Tužilaštvo BiH to je odlična prilika da djelima i rezultatima odgovore na optužbe kojima je pravosuđe izloženo u poslednje vrijeme. Takođe, mislim da ponovo imamo na djelu bespotrebno dizanje tenzija od strane određenih političkih subjekata bez obzira na činjenicu da još uvijek nemamo zvaničnih informacija ni rezultata istrage - rekao je Selak.

On je naglasio da pravosuđu treba prepustiti da radi svoj posao i da ponudi rezultate i odgovore.

- Bez tih rezultata, imamo samo nagađanja. Takođe, treba obratiti pažnju i na sazananja o planiranoj diskreditaciji vodećih ljudi u pravosudnom sistemu i političkom životu kao i organizovanim akcijama u režiji paraobavještajnih grupa. Ukoliko se takvi navodi makar i djelimično pokažu kao tačni, onda je institucijama Republike Srpske i BiH odgovornost da ponude efikasan odgovor na prijetnje takve vrste – istakao je Selak.