latinica  ћирилица
27/05/2019 |  07:41 ⇒ 11:29 | Autor: TANЈUG

Skupština Srbije o izvještaju o Kosmetu; Vučić će govoriti najmanje dva sata

Skupština Srbije počeće danas posebnu sjednicu, na čijem će dnevnom redu biti izvještaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Skupština Srbije - Foto: RTRS
Skupština SrbijeFoto: RTRS

Blic piše, pozivajući se na neimenovane izvore, da na sjednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini.

Izvor lista navodi, da detalji plana sa kojim Vučić namjerava da izađe pred Prištinu i međunarodnu zajednicu neće biti saopšteni, kako ne bi bila ugrožena pregovaračka pozicija Srbije.

Mediji pišu i da će Vučić na posebnoj sjednici govoriti najmanje dva ili tri sata, kao i da će se osim o Kosovu dotaći i drugih tema. Vučić je govor, kako se navodi, pripremao zajedno sa 30 saradnika, a takođe su spremljeni i odgovori na eventualna pitanja poslanika.

Posebnoj sjednici Parlamenta prisustvovaće i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Predsjednica Parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će poslije Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izvještaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske naprede stranke Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vrijeme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izvještaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dijela opozicije koji bojkotuju rad Parlamenta, najavili su da neće doći na sjednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izvještaj o KiM.