latinica  ћирилица
27/05/2019 |  13:19 | Autor: RTS

Pacoli opet pisao Mogerinijevoj, žalio se na srpske vlasti

Zamjenik premijera samoproglašenog Kosova i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini, izražavajući "zabrinutost zbog stalnih prijetnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.
Bedžet Pacoli (Foto: CC BY-SA 4.0/Gsite Gsite) -
Bedžet Pacoli (Foto: CC BY-SA 4.0/Gsite Gsite)

Pacoli je na Fejsbuku objavio da je u pismu Federiki Mogerini "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih prijetnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".

- Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mjere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i vjerskih pripadnosti - napisao je Pacoli.

Prištinski mediji su prenijeli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe iznio tvrdnju da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", u putu za Kosovo i Metohiju.