latinica  ћирилица
27/05/2019 |  14:38 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

RG: Đoković rutinski do prva dva seta protiv Hurkača (TEKSTUALNI PRENOS)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u pohodu na svoj drugi trofej u Parizu kreće od malo poznatog Poljaka Huberta Hurkača. Tekstulani prenos meča možete pratiti i na našem portalu.
Hurkač i Đoković (foto: indiatimes.com) -
Hurkač i Đoković (foto: indiatimes.com)

Novak Đoković (2) 6 6 5 

Hubert Hurkač (0) 4 2  2

Јoš dva ekspresna gema Đokovića, i po svemu sudeći kraj je veoma blizu. Odlična partija na startu Roland garosa za svjetskog broja jedan, sve je funkcionisalo kao u bajci. 

Hurkač zadržava svoj servis, čini se da je Đoković fokusiran na svoj servis, da što prije završi meč. 

Ista meta, isto odstojanje! Novak ne popušta, brzo dolazi do 3:1. 

Uzima i Hurkač konačno svoj gem. Smanjuje vodstvo Đokovića na 2:1 u trećem setu. 

Ponovo odličan gem i vodstvo Novaka 2:0. Sve bliži kraj....

Odmah brejk na startu trećeg seta! Novak sada ima sve u svojim rukama, dva seta i brejk prednosti za, čini se, siguran plasman u narednu rundu. 

Lagan servis gem za 2:0 u setovima! Sve polazi od ruke srpskom asu, koji je veoma blizu plasmana u drugo kola. Rekli bi mnogo ništa, što nije očekivano, navikao nas je Nole na mnogo toga.....

Ponovo brejk, Novak vraća prednost dva brejka i serviraće za set! I Poljak je užasno loš gem završio duplom servis greškom, baš kao i Novak u prethodnom gemu. 

Prvi izgubljen servis u meču za Đokovića. Loš servis gem, začinjen i duplom servis greškom otišao je na stranu Poljaka, koji vraća jedan brejk, ali nema panike, prednost je još uvijek na strani Novaka. 

Kao da nema kraja Novakovoj seriji! Četvrti gem u nizu, dva brejka prednosti, poslije 14 minuta igre u drugom setu, po svemu sudeći prelomio ga je u svoju korist. 

Nastavlja svjetski broj jedan u istom ritmu. Lagano dolazi do trećeg gema u nizu. Razlika u kvalitetu je ogromna, samo je pitanje koliko će Novak "gristi". 

Evo brejka! Predosjetili smo, Novak je izuzetno motivisan, došao je do tri vezane brejk lopte, koristi drugu, i ponovo vraća prednost na svoju stranu, sada je 2:1. 

Uzvraća i Novak! Bez izgubljenog poena izjednačava u drugom setu. Možda sada slijedi napad na brejk....

Početni gem drugog seta trajao je samo 60 sekundi! Odlično je servirao Hurkač i dolazi do prvog vodstva u meču. 

Pala je i prva prosidba na terenu Filip Šatrije! Pogledajte u video prilogu šta se dešava na tribinama, dok Nole krči put ka nadamo se novom trofeju.

Uzvraća Đoković, ekspresno dolazi do gema i prvog seta za 36 minuta igre. Dobar početak srpskog asa. 

Brz je i Hurkač, koji osvaja gem bez izgubljnog poena, ali sada servira Đoković za vodstvo.....

Nije to omelo Đokovića, koji odlično servira, i uz samo jedan izgubljen poen dolazi samo na gem do prvog seta. 

Šteta! Osvaja gem Hurkač, ali Novak je propustio dvije brejk lopte, prije svega sjajnim servisima Poljak se spasio, barem privremeno....

Nastavlja srpski as u istom ritmu, lako dolazi do svog četvrtog gema, sada je 4:2, da li je vrijeme za još jedan brejk, i krja priče u prvom setu? 

Dolazi i Hurkač do daha, zahvaljujući prije sveglj odličnim servisima, dolazi do drigog gema, sada je 3:2. 

 Јoš jedan siguran gem Đokovića, velika raznovrsnost u igri, lijepi izlasci na mrežu, vineri, sve je to ono što krasi Noleta na startu meča. 

 Dolazi Hurkač do prvog gema! Ipak, Đoković je i u ovom gemu prijetio, došao do 40:30, ipak odličan servis Poljaka i smanjenje vodstva broja jedan. 

Odlična igra Srpskog tenisera, lagano dobijen gem za vodstvo od 2:0. Đoković već na početku meča mladom Poljaku daje do znanja da se zna stariji i bolji....

Perfektan početak Novaka! Odmah brejk na startu, iskoristio je Nole prvu od dvije brejk prilike i sjajno započeo meč, za sigurnost i početno vodstvo. 

Đoković i njegov rival izašli su na teren, slijedi zagrijevanje, pa start drugog gren slema turnira sezone za srpskog asa. 

----------------------------------------------------------------------------------------

Đoković će na teren dobro poznatog terena "Filip Šatrije" izaći, čini se nikada motivisaniji, da pokuša da po drugi put dođe do "Nole slema", odnosno da drži sva četiri Gren slema u svojim rukama, ali ne u istoj sezoni.

Hurkač je trenutno 44. igrač svijeta, a ove sezone ima polovičan učinak na turnirima – 11:11. Nema nijednu titulu u karijeri.

Iako trofej brani Rafael Nadal, igre Đokovića u Madridu i Rimu bude nadu, da je poslije velikog slavlja u Bulonjskoj šumi 2016. godine, došao red da po drugi put podigne prestižni trofej. I na taj način bi se odvojio od velikih rivala Rafaela Nadala i Rodžera Federera, jer bi u svojim vitrinama imao sva četiri gren slem turnira, ali najmanje po dva puta.

Za sada Federer ima 20 najprestižnijih pehara, Nadal 17, dok je Đoković na 15, ali sa velikom željom da već za dvije nedjelje ta brojka privremeno stane na 16.