latinica  ћирилица
07/06/2019 |  12:41 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Žena koja je uzvikivala "nacistički ološu" Trampovom pristalici, dala otkaz pod pritiskom peticije (FOTO)

Posjeta Donalda Trampa Ujedinjenom Kraljevstvu bila je povod za proteste Britanca koji se protive politici američkog predsjednika. Feministkinja koja je uvikivala "nacistički ološu" starijem čovjeku, pristalici Donalda Trampa, napustila je posao u nakon što je potpisana peticija da joj se da otkaz.

Među desetinama hiljada demonstranata u Londonu našlo i nekoliko hrabrijih Trampovih pristalica. Јedan od njih bio je i prosijedi stariji muškarac koji se nije baš najbolje proveo u društvu ljudi koje je nazvao "ljevičarima".

Iako je tvrdio da svojim pojavljivanjem na protestu jednostavno štiti demokratiju, protivnici Trampove politike to nisu tako vidjeli. Štaviše, dotični se gospodin našao na meti više ljutitih protestanata pa su tako prema njemu prvo poletjele uvrede, potom i milkšejk, a kada je krenulo naguravanje morala je intervenisati i policija.

Među protestanatima koji su s naročitim žarom navalili na Trampovog pristalicu bila je i Šoban Pridžent iz Londona.

Ubrzo nakon što je identifikovana, Pridžentova je sebe opisala kao "ludu damu" i izvinila se na društvenim mrežama prije nego što je izbrisala sve svoje račune. Međutim, nekoliko sati prije izvinjenja, ona je objavila poruke o Trampovim navijačima.

Nakon što se ispostavilo da radi za Nacionalnu zdravstvenu službu (HNS), pokrenuta je peticija koja je tražila od njenog poslodavca da je otpusti. Peticijom je prikušljeno više od 3.000 potpisa, ali je na kraju bila nepotrebna. Portparol londonske bolnice Univerzitetskog koledža izjavio je u četvrtak da je Pridžentova prekinula ugovor sa bolnicom, jer, kako je navela, "ne želi da NHS trpi bilo kakvu negativnu pažnju".