latinica  ћирилица
07/06/2019 |  15:29 | Autor: SRNA

Trivić: Do kraja juna formirati stručne timove za reformu

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je danas sa šefom Kancelarije misije OEBS-a u Banjaluci Dmitrijem Јordanidijem o unapređenju saradnje u obrazovanju, te navela da je plan Ministarstva da do kraja juna formira stručne timove za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.
Sastanak u Banjaluci - Foto: RTRS
Sastanak u BanjaluciFoto: RTRS

Trivićeva je na sastanku u Banjaluci pojasnila da će stručni timovi raditi na reviziji, a potom i razvoju nastavnih planova i programa, saopšteno je iz resornog ministarstva.

- Smatram da u reformu obrazovanja treba da bude uključena cjelokupna stručna javnost i da svi daju svoj doprinos, jer je razvoj obrazovnog sistema od posebnog značaja za Republiku Srpsku - istakla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, paralelno sa ovim planiran je proces digitalizacije nastavnih sadržaja i dio udžbenika će biti dostupan učenicima u digitalnoj formi, čime će biti smanjena težina đačke torbe.

Predstavnici OEBS-a upoznali su Trivićevu o aktuelnom projektu koji okuplja eksperte iz regiona sa zadatkom da daju okvir i smjernice za sprovođenje reforme nastavnih planova i programa u BiH, što bi bilo od pomoći u predstojećoj reformi obrazovanja u Republici Srpskoj.

Na sastanku je istaknuto da će rezultati testiranja učeničkih dostignuća, koji se očekuju 3. decembra, biti određeni pokazatelj nivoa znanja učenika, ali i smjernica u kojem pravcu treba da idu reforme u obrazovanju.