latinica  ћирилица
07/06/2019 |  17:56 ⇒ 18:01 | Autor: SRNA

Podgorica: Oduzeto 85.000 evra, oružje, droga i bankovne kartice

Policija je u pretresu stanova na osam lokacija u Podgorici koje koriste bezbjednosno interesantna lica oduzela 85.000 evra, drogu, oružje, municiju i bankovne kartice, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
Zaplijenjena roba (Foto: Uprava policije Crne Gore) - Foto: Novosti.rs
Zaplijenjena roba (Foto: Uprava policije Crne Gore)Foto: Novosti.rs

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica oduzeli su 11 sredstava komunikacije sa tehničkim uređajima visoke zaštite, šest pušaka, pištolj "zastava M57", četiri optička nišana i veću količinu municije različitog kalibra.

Protiv lica čiji su inicijali R.K. /50/ policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv A.Š. podnesena prekršajna prijava.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su pretresli stan i druge prostorije na tri lokacije u ovom mjestu koje koristi lice N.B. /62/ i oduzeli pištolj "crvena zastava" i 16 komada municije.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac.

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje uhapsili su lice čiji su inicijali N.Š. /30/ iz ovog mjesta kod koga su pronašli pištolj kalibra 7,65 milimetara i tri metka u okviru.

Nadležni državni tužilac naložio je privođenje ovog lica zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.