latinica  ћирилица
08/06/2019 |  13:29 | Autor: SRNA

Stefanović: Policajci iz Srbije tragaju za stradalim turistima

MUP Srbije angažovao je pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika Uprave granične policije koji svakodnevno vrše pretragu Dunava na teritoriji Srbije s ciljem eventualnog pronalaska stradalih južnokorejskih državljana u nesreći na Dunavu u Budimpešti 19. maja, izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović (Foto: N1) -
Nebojša Stefanović (Foto: N1)

On je na sastanku sa južnokorejskim ministrom spoljnih poslova Gang Gjong-hva istakao da je sa ovom potragom upoznato i lokalno stanovništvo kako bi pomoglo i podijelilo informacije sa policijom, ukoliko uoče neko tijelo, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Stefanović je upoznao južnokorejsku ministarku i sa argumentima Srbije koji nedvosmisleno ukazuju zašto samoproglašeno Kosovo ne može postati član Interpola.

On je naveo da je taj zahtjev u suprotnosti sa osnovnim pravilima Interpola i da dovodi do politizacije ove profesionalne policijske organizacije.

Ministar spoljnih poslova Republike Koreje Gang Gjong-hva zahvalila se na pomoći koju Srbija pruža nakon tragičnog događaja u Budimpešti i istakla da će oni znati da cijene sve što srpska policija radi u potrazi za stradalima.