latinica  ћирилица
08/06/2019 |  15:59 | Autor: SRNA

Prava Crna Gora: Odluka Tumbakovića osvjetlala obraz Crnoj Gori

Prava Crna Gora saopštila je da je odluka dojučerašnjeg selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiše Tumbakovića i reprezentativaca Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da ne učestvuju u meču sa selekcijom takozvanog nezavisnog Kosova osvjetlala obraz Crnoj Gori.

- Tumbaković je po ko zna koji put pokazao da je gospodin i na terenu, ali i van terena. Neke stvari u životu, poput obraza čovjeka, pa i obraza cijele države - nemaju cijenu - navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore su saopštili da je odluka Tumbakovića da ne predvodi crnogorsku reprezentaciju na sinoćnjem meču bila odluka koja je osvjetlala obraz narodu.

Iz ove stranke poručuju da nikad neće pristati na "istorijsku nepravdu svjetskih razmjera" kakva je nezavisno Kosovo.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore smijenio je selektora Ljubišu Tumbakovića, nakon što je odbio da vodi ekipu na kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo protiv selekcije samoproglašenog Kosova.

Fudbalski savez saopštio je da ovakav potez Tumbakovića predstavlja "neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom", te da je odluka o njegovoj smjeni donesena jednoglasno.

Meč protiv samoproglašenog Kosova odbili su da igraju i reprezentativci Crne Gore Mirko Ivanić i Filip Stojković, koji igraju za Crvenu zvezdu.