latinica  ћирилица
10/06/2019 |  08:06 ⇒ 14:46 | Autor: SRNA

Savjet ministara o zvaničnom vremenu u BiH

Savjet ministara u tehničkom mandatu razmatraće danas informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu izgradnje auto-puta/brzog puta Sarajevo-Beograd.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

Pred ministrima će se, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara naći i izvještaj o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica auto-puta na Koridoru "Pet ce" za 2018. godinu, saopšteno je na sajtu Savjeta ministara.

Na predloženom dnevnom redu je i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja dodatnog protokola sedam o rješavanju sporova Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini /CEFTA 2006/ čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, te Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH, čiji je predlagač Institut za mjeriteljstvo BiH.

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, na sjednici bi trebalo da bude razmatran i Nacrt protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore, a na prijedlog Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave Nacrt memoranduma o saradnji između Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave i Nacionalne akademije za javnu upravu Srbije.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH Ministarstvu komunikacija i prometa BiH i prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plata u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH 2019. godine.

Na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice na sjednici bi trebalo da se razmatra i informacija u vezi sa predstavkom - obraćanjem Odboru za ljudska prava UN u slučaju Ahmeda Altamirova.

Ministri će biti upoznati i o informaciji o primjeni tarifnih kvota carinske tarife za 2018. godinu, i informaciji o povlačenju Velike Britanije iz EU i moguće implikacije u trgovinskim odnosima BiH i Velike Britanije.

Sjednica će biti održana u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu sa početkom u 13.30 časova.