latinica  ћирилица
10/06/2019 |  11:48 | Autor: srpskainfo.com

Potez Fetela o kojem svi pričaju (VIDEO)

Odluka sudija na Velikoj nagradi Kanade da kazne Sebastijana Fetela sa pet sekundi zbog blokiranja Luisa Hamiltona izazvala je brojne polemike.

Italijanski tim je najavio žalbu, a većina bivših vozača se slaže da je kazna prestroga i da se sve desilo u toku trke, te da Fetel nije mogao drugačije da reaguje.

Potez o kojem se dodatno priča je reakcija njemačkog vozača nakon trke. On je tada uzeo tablu sa brojem dva i stavio je ispred Hamiltona, jasno pokazujući da je on prvi prošao kroz cilj.

 

O odluci sudija se raspravlja među svim ljubiteljima formule 1. Tako je Mark Veber istakao da je odluka loša.

- Sudije očito nikad nisu bile na stazi i ne znaju kako se bolidi ponašaju kad promašiš stazu. Čini mi se da oni kao da nikad nisu ni gledali trke - istakao je Veber.

Fetel je bio ogorčen jer je nastojao da objasni da je u jednom trenutku izletio sa staze, da je pokupio travu i onda uspio jedva da se vrati na stazu i ne udari u zid. Nijemac je poručio navijačima da se ne ljute na Luisa Hamiltona. Britanac je trenutno prvi u plasmanu sa 162 boda, dok ga slijedi timski kolega Valteri Botas sa 133, a treći je upravo Fetel sa 100 poena.