latinica  ћирилица
10/06/2019 |  13:54 | Autor: sputniknews.com

Preminuo Srbin pretučen u Rijeci

Istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastav i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković izgubio je bitku za život i podlegao povredama dobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.
Radoje Petković (foto: Facebook / Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko goranske županije) -
Radoje Petković (foto: Facebook / Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko goranske županije)

Građevinski preduzetnik brutalno je pretučen krajem aprila ispred jednog kafića na području opštine Viškovo, a zadnjih nekoliko nedjelja bio je u komi u KBC Rijeka, a prognoze su bile loše.

Napadač Ilija Glavić (49) je u istražnom zatvoru, a Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci potvrdilo je za Јutarnji list da ga istražuje zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

Međutim, za sada u Tužilaštvu ne odgovaraju da istraga ide u smjeru toga da je Petkovića napao zbog nacionalne pripadnosti.

Sumnja da je napad bio motivisan nacionalnom netrpeljivošću pojavila se nakon što je otkriveno da se Ilija Glavić nalazi na popisu osumnjičenih za ratne zločine na području Republike Srpske, koji je izdao Centar za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske.

Napad na Petkovića dogodio se 24. aprila na parkiralištu pored kafića u Stuparima na području opštine Viškovo.

Prema informacijama kojima raspolaže Tužilaštvo, Glavić je Petkovića sustigao i povukao rukom prema sebi i zadao mu udarac šakom u lice. Kada je Petković počeo da pada, Glavić ga je pridigao i ponovio udarac od kojeg je žrtva pala na tlo.

Nakon što je uspio da se podigne, nasilnik je ponovo krenuo prema njemu i zadao mu još jedan udarac šakom u lice.

Petković je tada pao, ostavši bez svijesti, ali je Glavić nastavio da ga tuče.