latinica  ћирилица
10/06/2019 |  21:59 ⇒ 22:03 | Autor: SRNA

Prijedor: Najbolja predstava "Magareće godine"

Predstava "Magareće godine" Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" iz Busnova proglašena je večeras za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovih škola po konkursu koji devet godina raspisuje Pozorište Prijedor.
Predstava "Magareće godine" - Foto: SRNA
Predstava "Magareće godine"Foto: SRNA

Ova predstava ovjenčana je i priznanjima za najbolju režiju i najbolju scenografiju za šta su zaslužne nastavnici Irena Kojić, Јovana Marjanović i Snježana Sredić, te najbolja muška uloga učenika Dejana Јovića.

Područno odjeljenje ove škole u Krivaji u predstavi "Sveti Sava" imalo je najbolju sporednu žensku ulogu /Marina Stević/ i najbolji tekst /Danijela Mikanović/.

OŠ "Petar Kočić" sa predstavom "I djevojčice igraju fudbal" po tekstu Đurđe Lili osvojila je specijalnu glumačku nagradu /učenik Katarina Balaban/, najbolju žensku ulogu /učenik Јelena Medić/ i najbolju muziku /Draženka Јovičin i učenici šestog četiri/.

OŠ "Vuk Karadžić" iz Omarkse sa predstavom "Crvenkapina šetnja" osvojila je nagradu za scenski pokret /Vesna Malenčić/, ljepotu govora /Sofija Begović/ i za radost igre.

OŠ "Mladen Stojanović" Ljubija imala je najbolji kostim i masku /Milan Ćulibrk/ u predstavi "Šumska škola", dok je područno odjeljenje ove škole u Donjoj Ljubiji za predstavu "Kapaetan DŽon Piplfoks" dobilo nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu /Arman Imamović/.

Osim pobjedničke, večeras je igrana i predstava škole iz Donje Ljubije.

Smotru dječijeg dramskog stvaralaštva kojom se pomaže rad dramskih sekcija prijedorskih škola, a ujedno i popularizuje pozorišna umjetnost, Pozorište Prijedor priređuje u okviru Prijedorskog ljeta kulture.