latinica  ћирилица
11/06/2019 |  09:32 ⇒ 09:45 | Autor: SRNA

Pronađena četiri tijela u izvučenom brodu (FOTO)

Specijalni timovi pronašli su danas četiri tijela tokom izvlačenja olupine broda koji je prije dvije sedmice potonuo na Dunavu u Budimpešti sa grupom turista iz Јužne Koreje, izjavili su zvaničnici.
Izvlačenje broda - Foto: AP
Izvlačenje brodaFoto: AP

Brod "Mermejd" potonuo je za samo nekoliko sekundi 29. maja nakon što ga je sa zadnje strane udario veći kruzer dok su oba plovila bila ispod mosta po jakoj kiši.

Ovo je najveća nesreća na najvećoj evropskoj rijeci u posljednjih pola vijeka. Poginulo je 26 turista i dva mađarska člana posade. Јoš nisu pronađena tijela četiri osobe.

Izvlačenje broda (foto: szeretlekmagyarorszag.hu)

Јedno tijelo pronađeno je kada je kapetanova kabina izašla na površinu, rekao je portparol mađarskih specijalnih snaga, koje koordinišu akciju izvlačenja olupine.

Državna agencija MTI prenijela je da su ronioci danas pronašli četiri žrtve. Spasioci su salutirali u znak poštovanja dok su tijela uklanjana.

Izvlačenje broda

Kapetan kruzera "Viking Sigin", identifikovan kao C. Јuri /64/ iz Odese u Ukrajini, nalazi se u pritvoru u svojstvu osumnjičenog. Njegovi advokati kažu da je kapetan duboko potresen, ali da nije napravio nikavu grešku.

Sumnja se da je kapetan odgovoran za nemar u riječnom saobraćaju koji je rezultovao velikim žrtvama, saopštila je policija.