latinica  ћирилица
11/06/2019 |  12:30 ⇒ 12:31 | Autor: SRNA

Vučić: U narednim danima o pomoći Srbima u Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je pitanje srpskog naroda u Crnoj Gori za Srbiju veoma ozbiljno i teško, ali da će vidjeti kako da im pomogne, a da se ne miješa u unutrašnje stvari druge države.
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug:/Dimitrije Gol) -
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug:/Dimitrije Gol)

- Mi ćemo narednih dana sjesti sa našim ljudima iz Crne Gore, razgovarati i izaći sa našim stavovima - izjavio je Vučić novinarima u Lučanima, nakon obilaska poplavljenih područja.

On je rekao da će Beograd vidjeti kako da pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori, a da se ne miješa u unutrašnje stvari druge države.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović je u pismu zamolio Vučića da sav državnički kapacitet uključi u nastojanja da se u Crnoj Gori očuva srpski narodni identitet i zaštiti Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, gdje je situacija takva kao da se svi žure da Srbe izbace iz ove države.

Pismo je uslijedilo povodom najnovijih dešavanja u vezi sa sudbinom Srpske pravoslavne crkve i najava otimanja njene imovine u Crnoj Gori, nakon optužbi Mila Đukanovića da SPC da pokušava da čuva infastrukturu "velike Srbije" i da ometa evropski put Crne Gore, te najavio obnovu takozvane crnogorske pravoslavne crkve.