latinica  ћирилица
11/06/2019 |  13:00 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Arselor Mital da odustane od najavljenog otpuštanja radnika

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, ministarka finansija Zora Vidović i direktor Poreske uprave Goran Maričić razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima Arselor Mitala iz Prijedora i predsjednikom sindikata ovog privrednog društva.
Sastanak o Arselor Mitalu - Foto: RTRS
Sastanak o Arselor MitaluFoto: RTRS

Sastanku je prisustvovao i direktor Rudnika željezne rude Ljubija, Stanko Vujković.

Na sastanku je bilo riječi o tekućim pitanjima vezanim za poslovanje ovog privrednog društva, a u cilju njihovog konačnog rješavanja. Izražena je želja i volja da se, kroz konstruktivan dijalog, pronađu rješenje svih otvorenih pitanja.

Rečeno je da je Vlada Republike Srpske posvetila maksimalnu pažnju i uložila maksimalan napor kako bi ubrzala rješavanje svih otvorenih pitanja i da je krajnji cilj osiguranje rudarskih aktivnosti, proizvodnje i perspektive života za ljude, kako u gradu Prijedoru, tako i u cijeloj Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. 

Naglašeno je da se sve aktivnosti moraju voditi u skladu sa zakonima Republike Srpske i na transparentan i konkurentan način.

Dogovoreno je da će Poreska uprava, zajedno sa Arselor Mitalom iz Prijedora, u najkraćem vremenskom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i u interesu i cilju ubrzanog rješavanja otvorenih pitanja i problema vezanih za poslovanje ovog privrednog društva, izvršiti analizu i primjenu pozitivnih propisa Republike Srpske koji se odnose na obračun poreza.

Predstavnici Vlade izrazili su očekivanje da će ova kompanija povući najavljenu odluku o otpuštanju radnika, koja je veoma štetna kako za grad Prijedor, tako i za Republiku Srpsku u cjelini.