latinica  ћирилица
11/06/2019 |  16:07 ⇒ 19:17 | Autor: SRNA

Lukač o slučaju "Koprena": Zašto se Tužilaštvo bavi inspektorima, a ne osumnjičenima?

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je nejasno zašto se Okružno tužilaštvo u Banjaluci u slučaju ubistva Bojana Koprene u naselju Kola kod Banjaluke 2014. godine bavi inspektorima Uprave za organizovani kriminal MUP-a, a ne osumnjičenima za ubistvo.

- Ovdje se radi o nesvakidašnjem događaju kada je riječ o odnosu tog tužilaštva. U ovom slučaju imamo izvršioce, ali i svjedoke ubistva i kada smo ih priveli, Tužilaštvo nije htjelo da ih prihvati, niti sasluša. Nažalost, iako imamo sva saznanja i dokaze u ovom slučaju da je Tužilaštvo obustavilo istragu protiv osumnjičenih lica i okreće je, ne znam zbog čega, na drugu stranu i optužuju naše inspektore za iznuđivanje iskaza - rekao je Lukač novinarima u pauzi sjednice Narodne skupštine.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo traži da MUP "postroji" svoje inspektore da bi ih prepoznao čovjek koji se sumnjiči za ubistvo Koprene.

- Ovo je nevjerovatno, ne znam šta se dešava u Tužilaštvu i sa ljudima koji rade na tom slučaju, jer smo od dokazanog ubistva došli do toga da naši inspektori budu optuženi za posao koji su radili prilikom dokazivanja ubistva - rekao je Lukač.