latinica  ћирилица
11/06/2019 |  18:42 ⇒ 19:07 | Autor: SRNA

Višković - Petriček: Evropske integracije u skladu sa Ustavom Srpske i uređenjem BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je danas ministra inostranih poslova Češke Tomaša Petričeka o opredjeljenju Vlade Republike Srpske za evropske integracije u skladu sa ustavno-pravnom pozicijom Republike Srpske i ustavnim uređenjem BiH.
Sastanak Viškovića i Petričeka - Foto: SRNA
Sastanak Viškovića i PetričekaFoto: SRNA

Tokom sastanka u Istočnom Sarajevu, Višković je iznio stav oo pitanju nedavno objavljenog mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, te istakao da u sadržaju dokumenta ima nepotpunih informacija i da su neke oblasti obrađene na nestručan način, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim, ekonomskim temama, s osvrtom na proces evropskih integracija u BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa migrantskom krizom, te je istaknuto da je Češka izrazila spremnost da pruži podršku u prevazilaženju ovog problema u BiH, navodi se u saopštenju.

Zajednički je ocijenjeno da je uspostavljanje ekonomske i privredne saradnje među prioritetima i dobar preduslov za međusobno razumijevanje i uvažavanje.

Višković je zahvalio za podršku koju je pružila Ambasada Češke u BiH na uspostavljanju saradnje između Republike Srpske i Hradec Kralove oblasti, što je uokvireno i potpisanim memorandumom o saradnji, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.