latinica  ћирилица
11/06/2019 |  19:04 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Prijedor: Prepirke i rasprave obilježile skupštinsko zasjedanje

Skupštinska većina u Prijedoru odbila je izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu.

Prepirke i rasprave obilježile su skupštinsko zasjedanje, a nije prihvaćen ni prijedlog gradonačelnika Milenka Đakovića o godišnjem održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica.

Subvencije za Toplanu, finansiranje medija, kreditno zaduženje Prijedora i održavanje puteva – tek su dio primjedbi odbornika skupštinske većine. Iako gradonačelnik Milenko Đaković smatra da je "finansijski" izvještaj koretkan i u skladu sa zakonom, skupštinska većina ne misli tako.

- Nenamjenski su trošena sredstva naknada za vodu, zatim naknada za šume, finansiranje drugih nevladinih organizacija koje nisu u skladu sa skupštinskim odlukama grada, a takođe nije prihvaćen ni izvještaj gradonačelnika Grada Prijedora - rekao je Ranko Kolar samostalni odbornik.

Zbog svega toga, ali i niza drugih primjedbi skupštinska većina koju čine SNSD, PDP, SDA, DF, Samostalni klub odbornika, jedan samostalni i jedan odbornik SDS-a, usvojila je zaključak kojim se gradonačelniku Milenku Đakoviću predlaže da razriješi dužnosti načelnike Odjeljenja za finansije, prostorno uređenje i boračko-invalidsku zaštitu.

- Obzirom da smo utvrdili nepravilnosti kroz izvještaj o radu gradonačelnika kao i revizorskom izvještaju određenih načelnika odjeljenja, predložili smo gradonačelniku da izvši smjenu tih načelnika odjeljenja, i da predloži nove v.d.-ove novoj skupštinskoj većini - istakao je Dalibor Pavlović šef Kluba odbornika SNSD-a.

Odbornički klub DNS – a danas bez komentara! Na zahtjev za smjenu načelnika pojedinih odjeljenja, "odbornička pozicija" sačekaće odgovor do narednog zasjedanja.

- Mijenjati tim mislim da nije dobro. Nisam htio odmah da odgovorim, ali ja ću o svemu dobro razmisliti. Mislim da ovo nije odlučeno o današnjem danu, već se dugo razmišljalo oko prijedloga - smatra Milenko Đaković gradonačelnik Prijedora.

"Maratonsko" 24. skupštinsko zasjedanje u Prijedoru, biće nastavljeno, a datum će biti poznat naknadno. Na dnevnom redu biće izvještaji direktora preduzeća, koja su na gradskom budžetu.